Здраве на мозъка

Brain Health

Мозъкът е най-сложният и загадъчен орган, който съществува. 100 милиарда неврона и неизчислим брой връзки. Миниатюрни електрически потоци и около 50 химически вещества. Това са инструментите, с които работи и се контролира целият организъм: той обработва сигналите, които пристигат отвън, съхранява и управлява спомените, позволява ни да разсъждаваме. Мозъкът е нашият проводник и отгоре направлява хармонията на живота ни.

Да се грижим за мозъка си, означава да се грижим за цялата си личност. Защото наистина е вярно: всичко е в главата. Емоциите, спомените, решенията, действията.

Точно затова Анджелини Фарма избра да работи и да се ангажира със здравето на мозъка. Защото е наясно, че работата в областта на психиатричните и неврологичните заболявания е истинското здравно предизвикателство на днешния и утрешния ден.

Заболяванията на централната нервна система, под които се разбират както психиатричните разстройства като депресия, биполярно разстройство и шизофрения, така и неврологичните разстройства като болестта на Алцхаймер, други деменции и епилепсия, вече са водещата причина за загуба на години живот поради преждевременна смърт и увреждания (17,4 %) в страните с високи доходи. Що се отнася до епилепсията, само в Италия всяка година около 500 000 пациенти страдат от епилепсия, като всяка година се появяват около 30 000 нови случая.

В продължение на над 50 години Анджелини Фарма се ангажира с подобряването на управлението и качеството на живот на пациентите с психични проблеми, а напоследък и на тези с неврологични разстройства. Компанията прави всичко това чрез търсене на нови решения и инвестиране в научни изследвания, предлага продукти с доказана ефикасност, разпространяване на ясна и точна информация, която може да разсее фалшивите митове, и инвестиране в проекти, които могат да се борят с предразсъдъците и табутата, които все още тегнат над страдащите от тези заболявания.       

Проекти като  HEADWAY , който стартира в края на 2017 г. в партньорство с Европейски дом „Амброзети“, има за цел да разработи нова пътна карта за здраве на мозъка и да осигури цялостна обобщена информация относно този проблем в Европа, като се съсредоточи върху социалните, а също и върху икономическите измерения.

Силни и новаторски идеи като Lampi - кратък филм, представен от Анджелини Фарма, целящ да повиши осведомеността за мозъчното здраве и стигмата, която все още заобикаля пациентите, страдащи от него.

Или уебсайтът HarmoniaMentis.com , създаден с цел предоставяне на точна и вярна информация за тези заболявания, с увереността, че разпространяването на правилната информация е първото оръжие, с което разполагаме, за да се преборим с предразсъдъците.

Ангажиментът на Анджелини Фарма се подновява всеки ден. Проект по проект и крачка по крачка, без да отстъпваме. По пътя към единствената възможна цел. Да подкрепяме страдащите и да не изоставяме никого.

 

Angelini Pharma

Every step closer,

with you in mind.