Нашите сътрудничества

Partnership

DiverCity, европейско списание за приобщаване и иновации, е тримесечно издание, възникнало през м. март 2018 г. по идея на Валентина Долчоти и Тициано Коломби. Целта на създателите е да съберат в едно списание всички гласове, страсти, проекти, инициативи и мнения, свързани с темата за приобщаването; да говорят за всякакъв вид многообразие (доста амбициозна цел), а не само за тези, които са модерни или за които е най-"удобно" да се говори, и да го направят, като привлекат и дадат гласност на администрации, сдружения, организации, органи и компании.

В Angelini Pharma с гордост допринесохме за DiverCity, като обяснихме как за нас плурализмът е ключът към културното богатство на една общност и разпространихме информация за нашето вълнуващо преживяване Shadow Board.

Fondazione ONDA е италианската Национална организация за наблюдение на женско и полово здраве, акредитиран орган, който си сътрудничи с широка мрежа от болници, получили отличие "Bollini Rosa", и се занимава основно с женското здраве. Работата на тази организация се основава на широка мрежа от научни дружества, асоциации на пациенти и медии, които участват в техните проекти.

През м. март 2021 г. Angelini Pharma получи наградата "Компания, загрижена за здравето" като част от мрежа от 21 италиански компании, които са се отличили в осигуряването на защита на здравето на своите служители или са започнали усилена работа в тази насока.

Компания, загрижена за здравето, е инициатива, която предлага признание на всеки две години на компании, които са показали, че се грижат за физическото и психическото благополучие на жените, показвайки готовност да ги подкрепят в процеса на информиране и повишаване на осведомеността относно женското здраве, първичната профилактика и психическото здраве. 

ValoreD е първото корпоративно сдружение, което насърчава баланса между половете и приобщаващата култура за насърчаване на растежа на компаниите и на страната. Основана през 2009 г. от дванадесет мениджъри от дванадесет високоуважавани компании, днес асоциацията има 270 компании членки в Италия с над 2 милиона служители. Интегрираният подход на Valore D е печеливш благодарение на способността му да предоставя на предприятията ефективни инструменти и да установява диалог между компаниите и с институциите.

Angelini Pharma избра да стане част от мрежата на ValoreD като член-поддръжник, за да се възползва от многобройните инициативи на сдружението, включително срещи и пътеки за обучение, междуфирмени менторски програми и семинари за споделяне на добри практики, за да позиционира компанията като авторитетен глас по темите за многообразието и приобщаването и да наблюдава ключовите показатели за многообразие и приобщаване, определени от новото законодателство за нефинансовата информация.